måndag 14 maj 2012

Hallongrottor

Blanda helt enkel ihop ingredienserna med en elvisp tills smöret smulats sönder med dom torra ingredienserna
(dela smöret i mindre bitar innan så går det lättare att vispa)
250g smör
1.5dl socker
4.5dl vetemjöl
1.5tsk
1dl marsan pilver
 Häll sen ut på bord eller bänk och arbeta ihop till en stor boll
 Forma sen bollar och lägg i mindre formar (jag råka göra dom lite stora så fick ha dom i ugnen några min extra)
Tryck sen ner fingret så det blir en grop i bollen
 Fyll med hallonsylt (går lika bra med annan sylt eller lägg ner, smält blockchocklad, eller testa
lägg i polly, geicha, plopp, dumle eller nåt annat gott :-)

 Stoppa in i ugnen på 200grader i ca 10-12 minuter
Supergod så det smälter i munnen :-))

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar