måndag 27 augusti 2012

Vitkålsstuvning med bacon och potatis

 Blev verkligen inte dom snyggaste bilder, men va så grått och trist igår så va svårt att få till ljuset plus hade 3 hungriga killar som ville ha maten som jag stod och fotade, haha!
Stuvad vitkål mums vad gott, är till och med gott att bara äta stuvning utan nåt till, men ändå lagar man det för sällan fast vitkål är billigt!
Skickar med länken på vad jag åt eftersom jag åt Lchf med vitkål inblandat med, alltid smidigt med maträtter man kan äta Lchf till medans resten äter annat men att man inte har helt olika rätter, jaja kanske låt rörigt, haha Vitkålsmos med Lax med ädelost täcke
Killarna fick bacon och potatis till, men är även gott att bara steka upp lite falukorv eller choritscho till!

Gör iallafall så här
Skär upp ca 1/2 vitkålshuvud och skär i mindre lagomt stora bitar :-)
Lägg vitkålen i en gryta och täck med vatten (gärna lock)
Koka upp och sänk nåt hack, koka sen i ca 10min
Låt vattnet rinna av i ett durkslag

Ta sen samma gryta utan kål
Lägg i ca 2-3msk smör och låt det smälta
häll sen i ca 2-3 msk mjöl och vispa runt direkt
Häll i lite av mjölken i taget och vispa runt så inte mjölet klumpar sig, sen i restan av mjölet och glöm inte bort att vispa så det inte bränns i botten ( du kan även sänka temp lite)
Koka upp så det blir lagomt tjock konsistens och smaka av med salt, peppar och ev lite aromat
Häll sen i kålen och blanda runt!

Ät och njut!





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar