fredag 7 september 2012

Ugnsomelett med champinjon,lök och bacon stuvning Lchf

 Detta blev gårdagens mat! Lätt att fixa iordning och supergott!
Sån här liknande brukar jag ofta även göra som en liten rätt vid julbordet, fast då bara botten och sen champinjonstuvning eller byta ut till brysselkål!
Denna rätt kan du ju även variera och kanske ta skinka istället för bacon eller bara ta champinjoner eller bara byta ut och ta ex broccoli! Endast dina smaklökar som bestämmer!

Detta behöver du

Omeletten
4ägg
1.5dl grädde
1.5dl mjölk
salt
vitpeppar

Stuvning
1 pkt bacon
ca 8-10 hela champinjoner (såna man köper vid grönsakerna i plastkorg) eller byt ut mot annan färsk svamp eller 1 valfri burk svamp
1 gul lök
1gräddpaket (går att byta ut till creme freich)
chilikrydda
salt
vitpeppar
soja (efter behag)

Gör så här
sätt ugnen på 200g
Vispa ihop ingredienserna till omeletten i en passande bunke krydda med salt pch vitpeppar
Häll sen i formen och stoppa in i ugnen tills den börjar lyfta i mitten ca 25-30min beroende på ugn

Skölj av champinjonerna så du inte har kvar jord
Skär dom i skivor
skär löken i lagomt mindre bitar
och klipp bacon i mindre bitar och dela i sär dom
Stek/fräs allt tillsammans i stekpanna med lite smör tills allt fått färg och är färdig stekt
krydda sen med salt vitpeppar och chilikrydda
häll sen på grädden och droppa i lite soja
blanda runt sänk plattan och låt det puttra liten stund
Smaka av om du vill ha mer kryddor eller vill ha i lite mer grädde

Ta ut omeletten ur ugnen och lägg på stuvningen
Servera som den är eller riv/lägg på ostskivor och stoppa in i ugnen ca 10min extra tills osten smält

Ät och njut som midda, frukost, kvällsmat eller kanske nån liten paj till desser bordet








1 kommentar:

  1. Måste få tacka för ett gott recept på omelett.... kommer att göras flera gånger !!!

    SvaraRadera